U maju se usvaja program oživljavanja industrijskih centara

Bez autora
Apr 28 2010

Kako je je najavljeno, u maju će se usvojiti poseban državni program za oživljavanje industrijskih centara koji će pored Niša, Kraljeva i Zaječara obuhvatiti i Novi Pazar.Ovaj program će podrazumevati posebne podsticaje za investitore koji budu otvarali radna mesta u tim gradovima, tako da će, na primer, oni koji budu ulagali u Novi Pazar imati dvostruko veće podsticaje za svakog novozaposlenog...

U maju se usvaja program oživljavanja industrijskih centaraKako je je najavljeno, u maju će se usvojiti poseban državni program za oživljavanje industrijskih centara koji će pored Niša, Kraljeva i Zaječara obuhvatiti i Novi Pazar.

Ovaj program će podrazumevati posebne podsticaje za investitore koji budu otvarali radna mesta u tim gradovima, tako da će, na primer, oni koji budu ulagali u Novi Pazar imati dvostruko veće podsticaje za svakog novozaposlenog.

Stopa nezaposlenosti u Novom Pazaru je 50 posto, pa je zato Vlada donela odluku da posebno stimuliše investitore koji budu želeli da u ovom gradu ulažu u nove pogone, prošire kapacitete i rekonstruišu postojeće pogone.

Takođe, u Novom Pazaru će biti otvorena filijala Fonda za razvoj, koji će pod povoljnijim uslovima odobrava kredite za radno intenzivne grane u manje razvijenim područjima.

Za te kredite će biće potrebna hipoteka od 50 posto vrednosti kredita. Kamatna stopa će biti fiksna i iznosiće 2,5 posto na godišnjem nivougodišnje, sa periodom otplate od pet godina.

Veruje se da će ti krediti pomoći kompanijama koje zapošljavaju radnike u radno intenzivnim granama, kao što su industrija nameštaja, tekstila, obuće i mašinska industrija, i omogućiće im da se razvijaju i zapošljavaju nove radnike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik